Pages

Saya penunggu gua ini.

Assalamualaikum..

Nama saya fatin. saya 19 tahun n still student. :)

Selamat datang ke ruangan perkongsian dari saya Sila senyum sebelum baca :)


*saya dah snap. kenapa x senyum?*


Salam Taaruf Sahabat..izinkan saya memperkenalkan diri saya


Saya seorang yang suka memasak.


saya seorang yang kaki blur.


Saya suka buat sesuatu yang ekstrem a.k.a berani mati


Saya juga boleh jadi seorang yang serius ikut mood.


Tetapi boleh juga jadi sangat2 'annoying'.


Saya suka gelak sorang2 depan Laptop saya


Saya adalah seorang penulis yang selalu dihentam pembaca


Tapi saya tak kesah :)


Kerana Allah ada mengirimkan kalian untuk menjadi sahabat saya



Salam ukhwah Fillah dan syukran kerana sudi menjadi sahabat dan berkongsi ilmu bersama saya






InsyaAllah, pemilik blogger ini adalah seorang student full time dan activist part time,pemakan kuaci half time. Saya anak kepada Hj Saufee dan Dermatasiah.mama saya seorang yang sangat cantik. babah saya seorang yang sangat hensem *anak mesti kena puji parents sdri :)* mama saya adalah seorang guru di SK. Pekan Kuala Penyu dimana saya bersekolah sewaktu kecil. Disitulah titik permulaan saya. Saya bersekolah di Sk. Pekan Kuala Penyu dan seterusnya melanjutkan pendidikan saya di Smka Limauan.Sekolah yg banyak mengajar erti hidup. sekolah yang banyak mendidik saya. Syukran jazilan kepada semua guru2 samada dari Smka Limauan mahupun Sk Pekan Kuala Penyu. jasamu dikenang :)

*mohon jejak student alumni limauan jua untuk saya follow*

Saya berada di Smka Limauan selama 5 tahun dan akhirnya ditawarkan belajar di Kolej islam Antarabangsa di batu Caves dalam kos Pengajian Islam sains kontemporari.

*mohon jejak student International Islamic College untuk saya follow jua*

Saya baru memulakan fasa tarbiyah. jika saya silap tunjuk ajar lah saya, Saya cuma menulis dari perspektif pmikiran saya yang khilaf. Kerana jika karisma dan arif yang anda cari saya bukan orangnya. Saya juga seorang yang sgt2 sukakan ukhwah (perempuan sahaja) Dan saya suka bertemu dengan ukhwah baru. Sekiranya ada yang ingin bersahabat dengan saya lebih rapat saya sentiasa alu2 kan dengan tangan terbuka.

*add fb saya ya ukhti.ada diatas tuuuuuuu na*

Saya ada 7 orang adik beradik dan saya anak sulung.saya kakak yang baik hati sangat2 tidak terkata! hua3


yang penting, saya adalah seorang hamba Allah yang hina.maka sesuai sangatlah URL blog fatinhambahina.blogspot itu untuk saya. di medan tarbiyah perkongsian ilmu inilah saya cuba merangkak dan bertatih. di medan inilah yang saya angan2 kan mampu menjadi hasil tuaian di akhirat kelak. Jihad Umayrah nama pena saya bukanlah bererti betapa saya yakin saya adalah seorang pejuang..seorang penjihad. Kerana jika seorang ibu memberikan anaknya nama yang indah dengan harapan boleh menjadi acuan untuk anak tu bila sudah dewasa. begitu juga saya yang baru bertatih di medan ini.Saya baru dilahirkan di medan tarbiyah ini. Jihad Umayrah adalah nama yang saya berikan kepada diri sendiri untuk menjadi acuan dan motivasi diri saya sendiri.

maka perbetulkanlah mana yang silap, motivasikan mana yang perlu. mari bersama2 berkongsi ilmu dan tarbiyah.Mohon teguran dan saranan hasil dhaif pena Jihad Umayrah.


SALAM UKHWAH FILLAH SAHABAT! :)

Nikmat paling manis apabila ALLAH TAALA mentarbiah kita dengan pelbagai ujian.. Namun tautan ukhuwah mampu berhadapan dengan sejuta kesulitan yang memberikan suntikan semangat perjuangan. Alirkan Halawatul Ukhuwah kesungguhan dalam perjuangan melalui RABITAH HATI..



10 Hamba Allah tinggalkan jejak :):

Eiyra Shahira said...

assalamualaikum, , chayo2 ka fatin :)

☺MakCik Keropok✿◕ ‿ ◕✿ said...

salam kak :)
wahh , cantik blog akak :)
warna pink-2 ^^
entry pun best . Insyaallah kita akan singgah lagi blog akak . :)

akhawat miri said...

salam kak..dah bape kali singgah sini,baru perasaan bio ni :)

salam ukhuwah gak^^

belog189 said...

orang sabah la. syioknyaaaaaaaa. hehe

AniStar_9198 said...

slam ukhuwah aidhon ila ukhti.. cntik blog wrna pink.. love it.. entry pon smue bgus2 sal keislaman gitu.. truskn usaha akak tuk jd pejuang islam yg sjati..
w'slm..

Princess :) said...

<3 udah famus akak comel ini..teruskan dgn kecomelan anda smbil mkn kuaci ya..

slm syg dr sy kak ^^Y

Inspector Saahab said...

subhanallah !

CucurKodok said...

Mashallah..teruskan dakwah..jngn lupa visit semula blog saya^_^..walaikummusalam..

readeone95 said...

akak kenapa tulis nama blog fatinhambahina..dari mana akak dapat sume gambar-gambar kartun tu>>saya nak ..sincerely readtheone95.blogspot.com atau lebih dikenali riduan hanif

kacang gajus said...

gambatee! In shaa Allah istiqamah dgn perubahan..dan terus mjadi hamba Allah yg terbaik... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright by © 2010 Hubbul Ilahiyah
Design by ♫ Princess Nabilah Blogspot ♫ You want to get one design too? Let's go my website Facebook Princess Nabilah