Pages

Lakaran inspiratif 2

Dengan Nama Allah yg Maha pemurah lagi maha penyayang

Dalam seminggu cuti Raya Haji ni rasanya memang mmbuang masa jika x post entry.Macam lakaran inspiratif 1 yang lepas saya makan kuaci. Kali ni pun saya makan kuaci. Tapi tidak bersama dengan Maggie.kali ni saya ingin berkongsi tentang lukisan kak Eyna Chan yang juga seorang kartunis dakwah. Sepatutnya saya da review bnda ni berkurun lepas.tetapi terlupa lantaran terlalu sibuk dengan kuaci *err*

Kak Eyna lebih bnyak guna kaedah komik berbanding gambar.tetapi bukan komik sembarangan komik. Semuanya penuh mesej dan sangat memuhasabahkan.Inspiratif dan juga mencuit hati. Ada beberapa gambar yang saya da rompak untuk saya kongsikan.

PERHATIAN:TOLONG KLIK GAMBAR UNTUK TUMBESARAN YANG SIHAT


Anda kritik perempuan x smpurna tutup aurat? Lelaki pun ada aurat gak tau :)



Tidak perlu malu jadi penganggur jika anda bangga berkerja mnjadi seorang Islam 24 jam sehari :)



Apa beza manusia dengan sotong?



Buat peminat IPHONE :P




Couple.? Saranan ustaz A dan ustaz B mana lebih baik?:)



Apa benda yang On time dan x On time?




Bila masa orang selalu pakai tudung.?




Apa perbezaan antara BOSS dan PEMIMPIN..? jawapannya ada disini :)





Kak Eyna pun ada mnggunakan kaedah melukis lakaran gambar skali ngan mesej yang diletak tepi lakaran *huh?* maksud saya yg macam ni:







Juga lukisan2 yang berbentuk dan nasihat2 :)




Menarik kan?ni adalah kaedah dakwah yang ringkas dan unik. Cara yang paling unik untuk mnarik phatian mereka yang ignore tentang artikel2 tarbiyah kerana terlalu panjang dan terus bermuhasabah dengannya dengan hanya mmbaca komik.Bukan semua hamba Allah yang rajin explore tarbiyah di Internet.ada gak golongan yg terus ignore dan tidak berminat.Siapa tahu ada hati hamba Allah yang terus tersentuh dan bermuhasabah dengan hanya sekali klik.Hidayah milik Allah kita Cuma penyeru, dengan izin Allah dalam segala keadaan pun Allah Maha memberikan hidayah pada hamba yang dikehendakiNya.Cuma darimana dan melalui apa semua itu urusan Allah semata.Kita sebagai Islam perlu berusaha dengan segenap cara.Semoga Allah terus memberi kekuatan kepada mereka.

Boleh review blog n gambar2 kak eyna chan kat
blog eyna-chan89.blogspot.com
Ziarah gak page doodle dakwah di FB untuk lebih bnyak komik dakwah yang bombastik ^^

2 Hamba Allah tinggalkan jejak :):

sHiMi sHinHae ^^, said...

sangat bmanfaat :)

Nur Haziqah said...

kak eyna ni blog dia dah removed . akak tautak link baru ?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright by © 2010 Hubbul Ilahiyah
Design by ♫ Princess Nabilah Blogspot ♫ You want to get one design too? Let's go my website Facebook Princess Nabilah